briansporkslede.nl

Zangstudio Brian Sporkslede  » Zangles in Utrecht Leidsche Rijn  »

Lied Opnemen in Utrecht Leidsche Rijn

Demo opnemen bij zangles.nl

Wil je een lied opnemen voor jezelf of voor iemand die speciaal voor je is?
Heb je een demo nodig voor je website, Facebook, Youtube, Soundcloud, een auditie of een aanmelding?
Of wil je gewoon ervaren hoe het is om in een opnamestudio een lied op te nemen?
Kom jouw demo dan opnemen in mijn home studio. Ik coach je daarbij!

Een lied opnemen met orkestband1 kan al vanaf 70 euro per nummer, mits het opnemen én het mixen binnen een uur lukt. Zijn we langer bezig, dan betaal je bij.

Opnemen met piano, gitaar of meer dan één vocalist kan natuurlijk ook. Maar, hoe meer personen komen opnemen, hoe langer het opnemen en het mixen duren.

Als je mij laat weten wat je wilt opnemen en met hoeveel personen, dan laat ik je weten wat het gaat kosten. Geef dan wel aan of je met orkestband, piano, gitaar of acapella wilt komen opnemen.

Mijn home studio is zeer geschikt voor solisten, singer-songwriters, duo's en zanggroepen tot en met 6 personen. 13 personen lukte laatst ook, maar dat is wat krap.
Ook voice-overs, sprekers, podcasters, acteurs, actrices en verhalen vertellers (inspreken e-book) zijn van harte welkom. Het maakt niet uit of je amateur of professional bent.

1 een orkestband kun je al vanaf een paar euro downloaden bij o.a. karaoke-versie.nl

Opnemen en mixen

Een demo opnemen gaat om het vastleggen van jouw beste uitvoering van een lied. Het opnemen hoeft niet in één keer goed te gaan. Er worden altijd meerdere opnamen (of takes) gemaakt. Na het opnemen worden alle takes teruggeluisterd en worden de beste stukken gebruikt voor de eindmix. Het is erg belangrijk dat je bij elke poging (of take) je beste performance geeft en dat je je inleeft. Alleen dan kan er een mooie opname en eindmix worden gemaakt.
Tijdens de opnamesessie ben ik zangcoach, songcoach en opnametechnicus. Als er live begeleiding is, dan coach ik ook het samenspel.

Tarieven voor demo opnemen

tot maximaal 60 minuten studiotijd
€ 70,-
tot maximaal 90 minuten studiotijd € 100,-
tot maximaal 120 minuten studiotijd € 120,-

Lees de voorwaarden. In overleg kan er ook op locatie worden opgenomen.

De studio

Als je met meerdere personen tegelijk komt opnemen, dan is het tot en met 6 personen comfortabel. Daarboven wordt het proppen, maar dat is wel heel gezellig. Het record staat op 13. :-)
Voor nagenoeg elke stem is er een passende microfoon aanwezig en er zijn voldoende hoofdtelefoons voor groepen. Vrijwel alle apparatuur voor een goede zangproductie is aanwezig. Er is een bijzonder goede akoestiek en goede geluidsisolatie.
Opnemen met een orkestband is het meest populair. Opnemen van zang met piano en zang met gitaar komt ook vaak voor, eventueel aangevuld met een percussionist, basgitarist of viool; semi-akoestische bezettingen dus. Tijdens het opnemen coach ik je sowieso. Voor het opnemen kun je ook een zangles plannen of het lied uitgebreid samen doornemen.

Wil je opnemen met een drumstel? Dan verwijs ik je graag door naar een te gekke opnamestudio in mijn buurt: Barn In The Meadow.

Let op

De tijd die nodig is voor het maken van een goede opname wordt vaak onderschat.
Het spreekt voor zich dat voor een moeilijk nummer meestal meer tijd nodig is dan voor een eenvoudig nummer.
Een gevorderde zanger(es) zal minder tijd nodig hebben dan een beginnende zanger(es).

  • Zangles
  • Pianoles
  • Lied Opnemen

Let me

teach you!

Zangstudio

Brian Sporkslede