Snel contact? 06 - 21 511 577  info@briansporkslede.nl

Liever zangles in mijn studio?

online zangles

beter leren zingen door zangtechniek en gevoel naadloos te combineren

Online zangles via beeldbellen

Met beeldbellen kunnen we elkaar horen en zien. Zo werken we aan jouw zangtechniek. Je hoeft dan niet naar mijn studio in Utrecht te komen. We gebruiken het programma Zoom.
Je zingt mee met de muziek die jij zelf afspeelt op speakers; Bluetooth of computerspeakers met draad werken allebei. Het liefst gebruik je een karaoke- of instrumentale versie, maar de gezongen versie mag ook. Gebruik voor het beeldbellen oordopjes waar ook een microfoon in zit, maar gebruik alleen de kant waaraan de microfoon zit. Met je andere oor hoor je dan de muziek die uit jouw speaker(s) komt.
Alleen dan hoor ik jouw stem en de muziek samen, en kan ik je feedback geven.

Geen camera? Toch zangles?

Als je om wat voor reden dan ook niet kunt of wilt beeldbellen, dan starten we een Zoom-sessie zonder camera.
We zien elkaar dan niet, dus kan ik je geen feedback geven over je mimiek en lichaamshouding.
We horen elkaar dan wel, dus geef ik vooral feedback op je stem en werken we aan timing, ademhaling en zangtechniek.
Qua oordopjes en het afspelen van de muziek gaat het net als bij beeldbellen.

Beste resultaat

Voor het beste resultaat gebruik je een laptop met draadverbonden oortjes, draadverbonden internet, en een Bluetooth-speaker.
Heb je geen laptop? Een smartphone of tablet werkt ook prima voor online zangles. De muziek moet je dan afspelen met een ander apparaat; als het maar door een speaker te horen is. Verder gebruik je je oortjes op dezelfde manier als eerder uitgelegd.

Vertraging

Via internet hebben beeld en geluid altijd een kleine vertraging. Dit heeft een technische oorzaak en daar is echt niets aan te doen.
Dat betekent helaas dat ik je bij online zangles niet live kan begeleiden met piano. Bij zangles op locatie kan dat natuurlijk wel.
Gehoortraining met live piano begeleiding kan wel online.

Om de vertraging zo klein mogelijk te houden, kun je beter geen draadloze oortjes gebruiken. Een draadloze Bluetooth-speaker voor het afspelen van de muziek is geen probleem. Een snelle internetverbinding mét netwerkkabel geeft minder vertraging dan een Wi-Fi of data verbinding.

Afspreken, betalen en in beeld

Lees ook deze voorwaarden door.

FAQ

Hoe kom ik aan een instrumentale versie van een nummer?

Op YouTube en Spotify kun je heel veel instrumentale versies van nummers vinden. Zoek bijvoorbeeld eens naar "karaoke summertime". Je kunt ze ook voor een paar euro kopen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.karaoke-versie.nl.

Hoe kan ik een karaoke downloaden?

Als je een karaoke versie hebt gekocht, krijg je automatisch een download of een download-link. YouTube karaoke's kun je downloaden met een YouTube-downloader. Spotify karaoke's kun je niet als bestand downloaden, maar met een Premium-abonnement kun je ze wel zonder internet verbinding afspelen.

Hoe omzeil ik de reclame op Spotify en YouTube?

Reclame tijdens online zangles is erg irritant. Probeer de betaalde versie van Spotify of de betaalde versie van YouTube eens. Of kijk op internet hoe je een ad-blocker installeert.

Hoe verander ik de toonhoogte van een instrumentale versie?

Met het gratis programma Audacity kun je een karaoke download eenvoudig lager of hoger zetten.

Kan ik een opname van de les krijgen?

Anders dan bij zanglessen in mijn studio, neem ik online zanglessen niet voor je op. Zo kun je zelf je Zoom-sessie opnemen.

Kan ik niet gewoon Facetime of WhatsApp gebruiken?

Met die programma's kun je inderdaad ook prima beeldbellen, maar Zoom vind ik praktischer voor het geven van online zangles.

Hoe bereid ik mij voor op een online zangles?

Zorg dat je de songtekst, instrumentale en gewone versie van het nummer klaar hebt liggen. Het is handig als je van te voren uitzoekt na hoeveel minuten en seconden de coupletten, de refreintjes en de bridge beginnen; dat scheelt weer bij het afspelen van de muziek. Als je voor aanvang van de les je stem opwarmt, dan hoeft dat niet tijdens de sessie.

© 2018-2021 Brian Sporkslede