briansporkslede.nl

Zangstudio Brian Sporkslede  » Zangles in Utrecht Leidsche Rijn  »

Biografie van zanger Brian Sporkslede

Zingend en dansend heb ik vele bruiloften, feesten en concerten (mede) tot een succes gemaakt.

Ruim 8 jaar lang zong ik exclusief in de internationaal bekende close harmony zanggroep The Deep River Quartet. Daarmee heb ik in een groot deel van Europa én zelfs in de Verenigde Staten opgetreden; voor radio, televisie, jazzfestivals, bruiloften, evenementen en in vele theaters. Ook heb drie CD's opgenomen en diverse video producties, en stond ik meer dan 400 keer op het podium. Het repertoire bestond uit traditionele jazz, soul en gospel muziek in een Classic Urban Harmony setting; vergelijkbaar met de muziek van The Ink Spots en The Golden Gate Quartet. Verder zong ik met verschillende professionele coverbands, zanggroepen en orkesten.

Tegenwoordig treed ik vooral op als zanger-pianist, eventueel aangevuld met één of twee muzikanten. Maar natuurlijk zing ik ook met een volledige band. Ik zing daarbij zowel achtergrondmuziek als dansmuziek; oftewel soul, funk, ballads, jazz en dance classics. Ook ben ik te boeken voor een solo optreden, waarbij ik met orkestbanden kom optreden; dus niet met instrumenten of muzikanten. Mijn repertoire is zeer uiteenlopend, maar altijd in dienst van de gelegenheid. Ik zing al meer dan 25 jaar voor publiek.

Met enige regelmaat ben ik te horen op radio én televisie. Verder werkte ik mee aan verschillende studio producties (CD's, jingles, voice-overs) en werkte ik mee aan eindexamens van conservatorium-studenten.

Zangles

Ik geef zangles aan beginnende en gevorderde vocalisten die dezelfde passie voor zingen hebben als ik zelf. Mensen helpen om beter te leren zingen vind ik echt te gek. Dit doe ik al meer dan 15 jaar met veel plezier en op mijn eigenwijze maar gezellige manier. Het doel van mijn leerling staat elke les centraal.
Ik vind het erg belangrijk dat een vocalist goed in staat is om gevoel over te brengen op het publiek en uitstraalt plezier te hebben tijdens het zingen.
Ook vind ik het verbeteren van je timing en je uitspraak erg belangrijk. Zangtechniek, zoals EVT en CVT, zet ik voornamelijk in als dit voor het behalen van je doel noodzakelijk is; zangles is wat mij betreft niet het zelfde als zangtechniek(les).

Recording

Nog voordat ik begon met lesgeven, was ik al erg geïnteresseerd in het opnemen en mixen van muziek. Voor geluidsapparatuur kun je mij dan ook wakker maken.
Een van mijn jeugddromen is inmiddels uitgekomen in de vorm van mijn eigen studio, die tevens fungeert als lesruimte.
Al jaren heb ik ervaring met het opnemen en mixen van zangers, zangeressen, zangroepen en singer-songwriters.

  • Zangles
  • Pianoles
  • Lied Opnemen

Let me

teach you!

Zangstudio

Brian Sporkslede