Biografie

biografie van soulzanger Brian Sporkslede

Brian Sporkslede

Zingen is mijn passie. Ik ben opgegroeid met vooral 70s soulmuziek, maar funk, disco, blues en gospel hoorde ik ook vaak. Jazz en fusion leerde ik op latere leeftijd kennen.
Zingen voor publiek doe ik om bij te dragen aan een gezellige sfeer. Ook vind ik het mooi om luisteraars te raken met de teksten die ik zing.

Ik zing vooral nummers waar een verhaal met een sterke emotie in zit. Daarnaast zing ik graag dansbare nummers vanwege de gezellige feestsfeer. Interactie met het publiek zie ik als een beloning, vooral als het publiek gaat dansen, meeklappen, meezingen of achteraf laat weten dat ze genoten hebben.

Al zingend en dansend heb ik vele bruiloften, feesten en concerten mede tot een succes mogen maken. Ik was jaren lang zanger in de internationaal bekende zanggroep The Deep River Quartet, waarmee ik heel veel optrad.
Verder zong ik in verschillende professionele coverbands en zanggroepen.

The Deep River Quartet

Ruim 8 jaar lang zong ik exclusief met de internationaal bekende close harmony zanggroep The Deep River Quartet. Daarmee heb ik in een groot deel van Europa opgetreden voor radio, televisie, festivals, bruiloften, evenementen en in vele theaters. Ook in de Verenigde Staten trad ik met ze op. Met deze groep maakte ik drie CD's, diverse video producties, en stond ik honderden keren op het podium.

The Melismates

Ik hou van meerstemmige zang en koortjes. In zanggroep The Melismates kon ik bijna 10 jaar helemaal mijn ei kwijt. Lead vocals, baslijnen zingen, close harmony, acapella en beatboxen in eigen arrangementen: het kon allemaal.

De groep bestond uit 3 vrouwen en 2 mannen. We hadden een complete volle sound; instrumenten miste je niet. Het repertoire ging van Prince naar Alanis Morissette, en van ABBA naar Madness; kerstrepertoire was er, en zelfs een paar klassieke nummers.

discografie

Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet.

coverbands, invalwerk en gastoptredens

Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum.

  • content/media/sl-invalwerk/IMG_1002.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/IMG_1022.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/11051981_816852511698037_3167816998875587755_o.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/DSC_0085 copy.JPG
  • content/media/sl-invalwerk/IMG-20180629-WA0006.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/IMG-20180704-WA0000.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/IMG-20180704-WA0002.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/gastoptreden-brian-sporkslede-spontane-jam-met-coverband-op-feestlocatie.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/tivoli-dehelling-livemuziek.jpg

© 2018 Brian Sporkslede

Powered by Muzer

met dank aan Dutch Vitamins