Gregory Porter Tribute in Utrecht → woensdag 20 december 2023 om 21:30 uur ←

Biografie

biografie van soulzanger Brian Sporkslede

Brian Sporkslede

Zingen is mijn passie. Ik ben opgegroeid met vooral 70s soulmuziek, maar funk, disco, blues en gospel hoorde ik ook vaak. Jazz en fusion leerde ik op latere leeftijd kennen.
Zingen voor publiek doe ik om bij te dragen aan een gezellige sfeer. Ook vind ik het mooi om luisteraars te raken met de teksten die ik zing.

Ik zing vooral nummers waar een verhaal met een sterke emotie in zit. Daarnaast zing ik graag dansbare nummers vanwege de gezellige feestsfeer. Interactie met het publiek zie ik als een beloning, vooral als het publiek gaat dansen, meeklappen, meezingen of achteraf laat weten dat ze genoten hebben.

Al zingend en dansend heb ik vele bruiloften, feesten en concerten mede tot een succes mogen maken. Ik was jaren lang zanger in de internationaal bekende zanggroep The Deep River Quartet, waarmee ik heel veel optrad.
Verder zong ik in verschillende professionele coverbands en zanggroepen.

Brian Sporkslede

The Deep River Quartet

Ruim 8 jaar lang zong ik exclusief in de internationaal bekende close harmony zanggroep The Deep River Quartet. Daarmee heb ik in een groot deel van Europa opgetreden voor radio, televisie, festivals, bruiloften, evenementen en in vele theaters. Ook in de Verenigde Staten trad ik met ze op. Met deze groep maakte ik drie CD's, diverse video producties, en stond ik honderden keren op het podium.

The Melismates

Ik hou van meerstemmige zang en koortjes. In zanggroep The Melismates kon ik bijna 10 jaar helemaal mijn ei kwijt. Lead vocals, baslijnen zingen, close harmony, acapella en beatboxen in eigen arrangementen: het kon allemaal.

De groep bestond uit 3 vrouwen en 2 mannen. We hadden een complete volle sound; instrumenten miste je niet. Het repertoire ging van Prince naar Alanis Morissette, en van ABBA naar Madness; kerstrepertoire was er, en zelfs een paar klassieke nummers.

discografie

Als zanger werkte ik onder andere mee aan de CD's van The Deep River Quartet (3x), WhoSHEdo (2x) en LX-press, een DVD met liedjes van Robert Long, een paar jingles, en verschillende demo's.

Ik arrangeerde nummers en koortjes voor verschillende producers en songwriters. Verder deed ik de co-productie van een live CD van The Deep River Quartet.

In mijn studio maakte ik meer dan 100 opnames van vocalisten, rappers en voice-overs.

coverbands, invalwerk en gastoptredens

Met coverbands heb ik op honderden bruiloften en dansfeesten opgetreden. Meestal zong ik dance classics, soul, disco of funk, maar altijd als leadzanger/entertainer.

Als gastzanger werkte ik mee aan verschillende examenconcerten van conservatorium studenten.

In Paradiso zong ik met Solomon Burke "The King of Soul". Met The Deep River Quartet zong ik - onder andere het nummer A Change Is Gonna Come en Goodbye Baby - met resp. het Koninklijk Militaire Kapel "Joh. Willem Friso" en de band De Dijk.

Met gelegenheidsbandjes zing ik regelmatig "Brian's Tribute To". Een eerbetoon aan het repertoire van onder andere Bill Withers, Stevie Wonder en Gregory Porter.

  • content/media/sl-invalwerk/IMG_1002.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/IMG_1022.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/11051981_816852511698037_3167816998875587755_o.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/IMG-20180629-WA0000.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/gastoptreden-brian-sporkslede-spontane-jam-met-coverband-op-feestlocatie.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/optreden-funkband-timeflies-brian-sporkslede-lead-vocals-azotod-de-meern-20180223.jpg
  • content/media/sl-invalwerk/tivoli-dehelling-livemuziek.jpg

© 2018-2021 Brian Sporkslede